World Industry

Universul aliajelor

  • MăreÅŸte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • MicÅŸorează caracterele
Email Imprimare

Inapoi

PLACI DIN MICA NATURALA

 

Mica este un mineral din grupa silicatilor cu un sistem de cristalizare monoclinic, cu o structura chimica complexa, care se substituie frecvent dar ramân în raport constant cu ceilalti atomi. Mica are o duritate redusa 2, paralel cu planurile de suprafata a mineralului, pe când în alte directii duritatea este 4. Culoarea mineralului este variata, alb, roz,verde, brun, pâna la negru, urma fiind alba.

Mica este un silicat stratificat, a caror structura tetraedrica format din siliciu si oxigen sunt situati pe straturi caracteristice tabulare, între straturi fiind legaturi slabe, din care cauza se desprind usor în foite elastice hexagonale, sub forma de agregate solzoase.

Datorita clivajului bun de-a lungul foilor de mica, mica se poate desface în foite subtiri transparente, datorita rezisteneei la temperaturi mari, foile de mica sunt folosite ca înlocuitor de sticla la vizorul cuptoarelor din topitorii metalurgice.

Placile din mica naturala sunt folosite ca izolator electric, la semiconductori, condensatoare, cabluri coaxiale, electrozi, instalatii de brazare etc, mica rezista la temperaturi de peste 600 °C.

 

Inapoi

 

 

 
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish