World Industry

Universul aliajelor

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Email Imprimare

Inapoi

PLACI DIN MICA NATURALA

 

Mica este un mineral din grupa silicatilor cu un sistem de cristalizare monoclinic, cu o structura chimica complexa, care se substituie frecvent dar ramn n raport constant cu ceilalti atomi. Mica are o duritate redusa 2, paralel cu planurile de suprafata a mineralului, pe cnd n alte directii duritatea este 4. Culoarea mineralului este variata, alb, roz,verde, brun, pna la negru, urma fiind alba.

Mica este un silicat stratificat, a caror structura tetraedrica format din siliciu si oxigen sunt situati pe straturi caracteristice tabulare, ntre straturi fiind legaturi slabe, din care cauza se desprind usor n foite elastice hexagonale, sub forma de agregate solzoase.

Datorita clivajului bun de-a lungul foilor de mica, mica se poate desface n foite subtiri transparente, datorita rezisteneei la temperaturi mari, foile de mica sunt folosite ca nlocuitor de sticla la vizorul cuptoarelor din topitorii metalurgice.

Placile din mica naturala sunt folosite ca izolator electric, la semiconductori, condensatoare, cabluri coaxiale, electrozi, instalatii de brazare etc, mica rezista la temperaturi de peste 600 C.

 

Inapoi

 

 

 
Romanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish

  • Copyright 1994-2022 World Industry SRL, Toate drepturile rezervate..